مطابق با اصل چهار، ظاهراً اقدامات مثبتی در راستای توسعهی کشور انجام گرفت، اما ارزیابی دقیق این فعالیتها نشان میدهد که بسیاری از طرحها، به دلیل عجولانه بودن و بیبرنامگی، شکست خوردند و نتیجهی چندان مثبتی به بار نیاوردند.
نخستین اتومبیل یا کالسکة بخار در سال 1320 قمری (بیش از 100 سال پیش) به سفارش مظفرالدین شاه به ایران آمد. تنها راه اتومبیل رو در آن زمان در ایران، راه گیلان بود که به وسیلة روسها ساخته شده بود و به دست مأموران روسی هم اداره میشد. این اتومبیل را که به صورت یک کالسکه بخار بود.
اولین فرستادههای لنین رهبر انقلاب اکتبر روسیه و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی به تهران سرگذشت تلخی داشتند. لنین بلافاصله پس از استقرار حکومت بلشویکی تمایل خود را به الغای کلیهی حقوق و امتیازات روسیهی تزاری در ایران و سایر نقاط جهان اعلام نمود و در 19 دسامبر 1917 دولت شوروی «اسدخان اسدبهادر» کاردار ایران در پتروگراد پیشنهاد کرد مذاکره در مورد تخلیهی ...
به: 312 تاریخ گزارش: 29 / 12 / 50 از: 20 ه 12 شماره گزارش: 142167 / 20 ه 12 موضوع: محمد فاروقی کارمند بازنشسته ثبت نامبرده بالا در ساعت 1030 روز 24 / 12 / 50 اظهار نمود در ژنو عکسهای رکیکی از شاهنشاه به دیوار خیابانها و اتوبوسها چسباندهاند و روزنامههای آنجا از اعدام اخیر دانشجویان ایرانی به شدت انتقاد نموده و نوشتهاند ...
شماره: 2ـ 3ـ 5148 تاریخ : 8 / 12 / 38 موضوع : دربار شاهنشاهی حجازی مدیر کافه دانسینگ شکوفهنو به یکی از دوستان خود اظهار داشته مشارالیه مجبور است غالباً یا چند نفر از رقاصههای خارجی را که به ایران میآورد در اختیار تیمسار سپهبد علویمقدم و سرهنگ ملکاسمعیلی رئیس اداره اماکن شهربانی بگذارد و بعضی اوقات نیز به دستور سرهنگ ...
مصدق گفت: چه کارشان بکنم؟ خوب آنها هم تظاهر میکنند. ملکی گفت: جای آنها توی خیابانها نیست. جای آنها باید در زندان باشد، مصدق گفت: میفرمایید آنها را زندانی بکنند، کی باید بکند....
در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که آرمانخواهی و عدالتطلبی دو ویژگی اصلی آن است. به هر روی جنبش دانشجویی علیرغم تمامی فراز و نشیبها و دگردیسی در برخی از تشکلهای دانشجویی همچنان ایفای نقش میکند.
با انتشار اثری که پیش روی دارید، برگی دیگر بر کتاب قطور «آلاحمد پژوهی» افزوده میشود. حال و قال عرصه فرهنگی و روشنفکری جامعه ما، نشان میدهد که پدیده آلاحمد هنوز برای موافقان و مخالفان موضوعی جذاب و درخور گفتگوست. حجم گسترده مدح و ذمیکه از او میشود ،نمایانگر آن است که وی همچنان در ساحت فرهنگ و سیاست ایران نفس میکشد.
18 آذر 1370 در ذهن ایرانیان یک روز خاص است؛ روزی که خاویر پرز دکوئیار، دبیرکل وقت سازمان ملل، عراق را بهعنوان متجاوز جنگ علیه ایران معرفی کرد. اما آنچه جای پرسش دارد این است که چرا این مهم پس از سه سال به سرانجام رسید؟
ایران در گذشته دور یکی از صادرکنندگان غله بود، اما در دوران جنگ جهانی دوم و بروز مشکلاتی که برای کشور رخ داد، علاوه بر اینکه در کار صدور غله اخلال ایجاد شد، جامعه ایرانی هم برای تهیه آذوقه با معضل بزرگ قحطی و گرانی دست و پنجه نرم میکرد.
روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ نیروهای امنیتی به دانشکدۀ فنی دانشگاه تهران یورش بردند و ۳ دانشجوی این دانشگاه به نامهای آذر(مهدی) شریعترضوی، مصطفی بزرگنیا و احمد قندچی شهید و عدهای مجروح و بازداشت شدند.